“Zborovanje” robotov v Celju

V Celju sta se zaključila sejma Ifam in Intronika

Roboti, čipi, tekoči trakovi, sodobna tehnologija. Sejma Ifam in Intronika v Celju sta letos privabila največje število direktnih razstavljalcev. 99 jih je bilo iz Slovenije in tujine, ki so v dvorani K celjskega sejmišča predstavili novosti in s celovitimi sejemskimi predstavitvami sklepali posle. “Sejma sta namenjena predvsem strokovni javnosti. Predstavljajo se podjetja, ki delujejo na področju avtomatizacije, mehatronike, robotike, merilne tehnike, profesionalne elektronike, močnostne lektronike in podobno,” pojasni Toni Laznik iz podjetja ICM, ki že deveto leto zapored pripravlja oba sejma. Po njegovih besedah je namen sejma, da se vzpostavijo konkretne vezi med ponudniki in potencialnimi vlagatelji ter kupci. Število poslov, ki se začnejo prav na obeh sejmih vsako leto narašča. “Točne statistike sicer še nimamo. Mogoče je bil obisk manjši kot lani, a je bil bolj kvaliteten. Dobili smo kar nekaj konkretnih ponudb in povabil k sodelovanju,” opiše Marko Ajnčev iz podjetja Jumo.

Za vez med znanostjo in gospodarstvom so skrbeli na stojnici Odbora za znanost in tehnologijo na OZS. Ob mednarodno nagrajenih robotih, ki so jih razvili dijaki mariborske SERŠ, so predstavili tudi delček vesoljske tehnologije. “Ploščica z elektronskim vezjem, ki so jo zasnovali in izdelali v podjetju Skylabs, predstavlja platformo za številne aplikacije, ki jih astronavti uporabljajo pri svojem delu. V celoti gre za za produkt slovenskega znanja,” pojasni predsednik odbora Janez Škrlec.

Po ocenah organizatorjev sta sejma dobro uspela. Toni Laznik nam je povedal, da je že skoraj vse pripravljeno za sejma rihodnjo leto. Deseto obletnico obeh sejmov bodo obogatili s selitvijo v večjo dvorano H.

Vir: Večer >>>

Leave a Comment

Our Partners

English
Scroll to Top