Rital d.o.o. – sistemska ohišja

Globalno strateško partnerstvo je namenjeno za IoT okolja v pametni industriji z velikimi podatkovnimi obremenitvami v realnem času. Skupne rešitve bodo omogočile enostavno in hitro vzpostavitev IT-infrastrukture z zmogljivimi robnimi podatkovnimi centri (od enojnega ohišja do podatkovnih centrov na ključ).
Rittal je napovedal novo globalno strateško partnerstvo s podjetjema Atos in Siemens za razvoj inteligentnih rešitev podatkovnih centrov za pametno industrijo, pametna mesta, pametno trgovino, energetiko in javne storitve ter javni sektor.
Nov ‘Inteligenten robni podatkovni center – Intelligent Edge Data Center’ (IEDC) je izjemno prilagodljiva rešitev podatkovnega centra, ki podjetjem omogoča obdelavo IoT podatkov v realnem času z uporabo rešitev, kot so MindSphere®, odprt spletni IoT podatkovni operacijski sistem podjetja Siemens, nova strežnika BullSequana Edge in BullSequana S podjetja Atos in Atos Codex Cloud Industrial Supervision (CIS) s čimer optimizirajo celotno vrednostno verigo z napredno podatkovno-analitično rešitvijo.
Rittal je razvil OT infrastrukturo, ki je zasnovana kot robni podatkovni center: ena izmed izboljšav izboljša delovanje na neposrednem mestu nastanka podatkov, ki omogoča sprotno obdelavo IoT podatkov v realnem času, kar omogoča hitrejšo analizo pretočnih podatkov in izboljšanje avtomatizacije v industriji. Z vidika informacijske tehnologije bo programska oprema podjetij Atos in Siemens za IoT rešitve in robne sistema omogočala zbiranje, računanje in analizo podatkov

 

Tehnologija hlajenja za zunanje aplikacije mora danes zanesljivo delovati tudi v izjemni vročini in mrazu, vlagi in prahu. Toda zahteve so še višje: elektrotehnična industrija in operaterji od najsodobnejših hladilnih sistemov pričakujejo največjo energetsko učinkovitost, pametno omrežno povezovanje, najvišja mednarodna dovoljenja in globalne storitve. Rittal izpolnjuje te zahteve z novimi hladilnimi enotami NEMA 3R/4. Odlikujejo se z razredom zaščite IP 56, energetsko učinkovito tehnologijo Blue e, pametnimi IoT zmogljivostmi, “cULus Listed” odobritvami za poenostavljena dovoljenja na severnoameriškem trgu in po vsem svetu.
Zunanji sistemi za čiščenje odpadnih voda, aplikacije za sončno in alternativno energijo ali infrastrukturni projekti, kot so cestninske postaje, načrtovalcem obratov in upravljavcem pogosto povzročajo glavobole. To je zato, ker morajo na prostem nameščene nadzorne plošče in stikalna oprema odlično delovati tudi v vetru in slabem vremenu. Rittal je razvil nove hladilne enote NEMA 3R/4 – posebej za severnoameriški trg – tako da lahko ohišja normalno delujejo tudi v ekstremnih pogojih. To zagotavlja optimalno zaščito tehnologije hladilne enote in omogoča zanesljivo delovanje, tudi če je nameščena na prostem in je izpostavljena dežju, snegu, poškodbam zaradi ledu (NEMA 3R), vetru s prahom in dežjem, pršenjem vode in vodnim curkom (NEMA 4).
Nove hladilne enote so izdelane iz jeklene pločevine in so na voljo v štirih razredih moči od 500 do 2500 W ter jih je mogoče uporabiti v temperaturnem območju od -20°C do +50°C. Kompresor hladilne enote deluje v temperaturnem območju od +10°C do +50°C. Če je zunanja temperatura nižja od +10°C, enota samodejno preklopi na delovanje notranjega ventilatorja. Novi izdelki spadajo v razrede zaščite UL Type 3R/4, UL Type 12 in IP 56.
Energetska učinkovitost in IoT zmogljivost
Nove enote so na voljo kot energetsko učinkovite stenske hladilne enote Blue e s serijsko vgrajenim krmilnikom e-Comfort (zadaj), RiNano oblogo kondenzatorja in z električnim izhlapevanjem kondenzata (od 1000 W). Proizvajalec v povezavi z IoT vmesnikom in Blue e adapterjem omogoča tudi inteligentno mrežno povezavo in digitalizacijo hladilnih enot Blue e. Tako je mogoče naprave enostavno povezati v okolje industrije 4.0 brez poseganja v logiko avtomatizacije. Konfiguracija in zagon IoT vmesnika se izvedeta hitro, priročno in popolnoma brez programiranja prek integriranega spletnega strežnika. To omogoča spremljanje do 10 hladilnih enot v glavnem/podrejenem omrežju. Na primer, lahko se prikažejo sistemska sporočila in alarmi ter trenutna notranja in zunanja temperatura prostora.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Our Partners

Scroll to Top