Električno motorno kolo TEM01 Showbike slovenskega proizvajalca stikal TEM

Vodilni slovenski proizvajalec stikal in vtičnic v regiji TEM se je lotil nenavadnega projekta; odločili so se, da ustvarijo nekaj edinstvenega, futurističnega in izzivalnega. V sodelovanju s podjetjem CustomNorth so zasnovali in ustvarili edinstveno, povsem električno motorno kolo TEM01 Showbike.

Tako so vrednote podjetja in želje s pomočjo idejnega vodje Matije Severja združili v TEM-ovem motociklu na električni pogon. Odločitev za električno energijo je bila lahka, saj so proizvajalci električnih stikal in vtičnic, hkrati pa so električna vozila okolju prijazna in predstavljajo izziv prihodnosti.

Edinstvenost v vseh pogledih

Nenehen napredek, inovativnost in kreativnost se zrcalijo v zaposlenih in podjetju TEM, zato ne preseneča, da je TEM01 Showbike motorno kolo, ki se ponaša z edinstvenimi rešitvami in lastnostmi:

  • Edinstveni okvir, karoserija, oblika,
  • za vklop potrebujemo le prstni odtis, ki prepozna uporabnika in mu dodeli ustrezen program delovanja,
  • vse informacije o delovanju motorja se prikazujejo na dveh LCD zaslonih,
  • motorno kolo je opremljeno z aktivnim vzmetenjem (sprednje vilice in edinstvena zadnja nihajka brez klasične osi z aktivnim vzmetenjem),
  • ob vklopu ali parkiranju se motor z aktivnim sistemom dvigne ali spusti za 12 cm,
  • edinstven je sprednji 360-stopinjski pasivni zavorni sistem, na zadnjem kolesu pa se ob zaviranju izvaja regeneracija električne energije,
  • motor krasi prijetna LED RGB ambientalna osvetlitev,
  • je popolnoma neslišno in okolju.

Izjemna električna moč

Pravo presenečenje se skriva v notranjosti, saj ima povsem električno motorno kolo neverjeten izkoristek moči 95 %, s svojimi 400 »konji« pa doseže 530 Nm – in to pri 0 vrtljajih. Teoretično bi lahko s TEM01 Showbikom pospešili do neverjetnih 500 km/h.

Edinstveno motorno kolo dokaz inovativnosti in tehnološke naprednosti TEM

Na prvi pogled se zdi, da ni neposredne povezave med električnim motociklom in podjetjem TEM, vendar imata ogromno skupnega: inovativnost, kreativnost, drugačnost, vizijo prihodnosti. Projekt TEM01 Showbike je devetmesečni rezultat entuziazma, naprednega znanja, dolgoletnih izkušenj, predanosti, strasti, razvoja, potrpežljivosti in predvsem vztrajnosti.

V podjetju so tako dokazali svojo zazrtost v prihodnost in pripravljenost na nove izzive.

TEM01 Showbike je hkrati dovršeno umetniško in razvojno delo. Trenutno je povsem delujoč prototip, namenjen promociji podjetja TEM in njihovih proizvodov. Več informacij, slik in videov pa je na voljo na www.tem01.eu.

Leave a Comment

Our Partners

Scroll to Top