Zagotovite neprekinjeno napajanje kritičnih aplikacij

Slovenija zaradi svoje geografske lege, reliefnih značilnosti in podnebnih razmer spada med najbolj nevihtna območja v Evropi. Nevihte v veliki meri vplivajo na električno energijo, ki jo ob razelektritvah velikokrat zmanjka. Ob ponovnem pojavu elektrike so na udaru predvsem nameščena diferenčna zaščitna stikala, ki ravno zaradi svoje funkcije odklopijo porabnike z mreže. Odklop lahko pomeni težavo predvsem v primeru daljše odsotnosti ali ob intervenciji serviserja od drugod.

Naprave za ponovni vklop Tele REC  (proizvajalec: General Electric) po prekinitvi toka avtomatsko ponovno vklopijo zaščitna stikala. Ponovni vklop poizkušajo izvesti šestkrat v različnih časovnih intervalih ter se po šestih neuspelih poskusih zaklenejo.

Tele REC naprave se uporabljajo v aplikacijah, kot so hladilniki z dodatnim zamrzovalnim predalom, napajanje bankomatov, hlajenje skladišč v farmacevtski industriji, fotovoltaične centrale, semaforji, parkirna avtomatika in drugo.

Tele REC je možno enostavno vgraditi, saj se ga da namestiti kar na obstoječa diferenčna zaščitna stikala (FID), diferenčna stikala z nadtokovno zaščito (KZS), instalacijske odklopnike (MCB) in drugo.

Preberite več na www.elektrospoji.si.

Leave a Comment

Our Partners

Scroll to Top