Fanuc – industrijska avtomatizacija

Družba FANUC je vodilni proizvajalec na področju industrijske avtomatizacije, CNC krmilnih sistemov, robotov in proizvodnih strojev (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT in ROBONANO). Trenutno je po svetu nameščenih 590.000 FANUC robotov.  Z več kot 263 lokacijami po vsem svetu in več kot 7.000 zaposlenimi, FANUC ponuja gosto mrežo v prodaji, tehnični podpori, raziskavam in razvoju, logistiki in servisnim storitvam za stranke.

 

Naša udeležba na sejmu IFAM je postala stalnica. Kot vsako leto, bomo tudi letos prisotni z našimi partnerji, hkrati pa bomo predstavili še nekaj naših vrhunskih izdelkov. Kot zanimivost bomo predstavili izobraževalno celico, kajti glede na vznemirljivo prihodnost s katero se sooča industrija, nas močno pritegne tudi izobraževanje. V podjetju FANUC se namreč zelo zavzemamo k spodbujanju in usposabljanju mlade generacije z namenom, da jih pripravimo na nove poklice s področja robotike. Dobro razumemo, da so tovrstna usposabljanja odlična podpora, kot tudi del našega prispevka k razvoju proizvodnje po vsem svetu.

Našim novitetam tudi v letu 2019 ni bilo videti konca. V paleti FANUC robotov, se je pojavil novi Delta robot serije DRT-3iB. Prvič smo ga predstavili ne dolgo tega v Franciji, v Evropo pa bo zagotovo prispel leta 2020! Delta roboti so pravi specialisti na področju elektronike, finomehanike, živilske ali medicinsko-farmacevtske industrije. 

Varjenje naslednje generacije predstavljata dva nova varilna robota FANUC ARC Mate 100iD/8L in ARC Mate 120iD/12L. Od visoke produktivnosti in natančnosti do inteligentnega vzdrževanja s funkcijo FANUC Zero Downtime, ki predvideva stanje mehanske in procesne opreme – vse to in še več so posledica večletnega razvoja in izkušenj na področju robotike in varjenja.

 

Kot piko na i smo pred kratkim na sejmu IREX v Tokiu razkrili še novega sodelujočega robota s presenetljivo majhno težo in neverjetnimi veščinami – CRX-10iA. V Sloveniji ga bo najverjetneje možnost videti šele v drugi polovici leta 2020.

Leave a Comment

Our Partners

Scroll to Top