Fanuc

Družba FANUC je vodilni proizvajalec na področju industrijske avtomatizacije, CNC krmilnih sistemov, robotov in proizvodnih strojev (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT in ROBONANO). Trenutno je po svetu nameščenih 590.000 FANUC robotov.  Z več kot 263 lokacijami po vsem svetu in več kot 7.000 zaposlenimi, FANUC ponuja gosto mrežo v prodaji, tehnični podpori, raziskavam in razvoju, logistiki in servisnim storitvam za stranke.

 

Naša udeležba na sejmu IFAM je postala stalnica. Kot vsako leto, bomo tudi letos prisotni z našimi partnerji, hkrati pa bomo predstavili še nekaj naših vrhunskih izdelkov. Kot zanimivost bomo predstavili izobraževalno celico, kajti glede na vznemirljivo prihodnost s katero se sooča industrija, nas močno pritegne tudi izobraževanje. V podjetju FANUC se namreč zelo zavzemamo k spodbujanju in usposabljanju mlade generacije z namenom, da jih pripravimo na nove poklice s področja robotike. Dobro razumemo, da so tovrstna usposabljanja odlična podpora, kot tudi del našega prispevka k razvoju proizvodnje po vsem svetu.

Našim novitetam tudi v letu 2019 ni bilo videti konca. V paleti FANUC robotov, se je pojavil novi Delta robot serije DRT-3iB. Prvič smo ga predstavili ne dolgo tega v Franciji, v Evropo pa bo zagotovo prispel leta 2020! Delta roboti so pravi specialisti na področju elektronike, finomehanike, živilske ali medicinsko-farmacevtske industrije. 

Varjenje naslednje generacije predstavljata dva nova varilna robota FANUC ARC Mate 100iD/8L in ARC Mate 120iD/12L. Od visoke produktivnosti in natančnosti do inteligentnega vzdrževanja s funkcijo FANUC Zero Downtime, ki predvideva stanje mehanske in procesne opreme – vse to in še več so posledica večletnega razvoja in izkušenj na področju robotike in varjenja.

 

Kot piko na i smo pred kratkim na sejmu IREX v Tokiu razkrili še novega sodelujočega robota s presenetljivo majhno težo in neverjetnimi veščinami – CRX-10iA. V Sloveniji ga bo najverjetneje možnost videti šele v drugi polovici leta 2020.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Our Partners

Scroll to Top